ideal webshop verzending
logo pand

Mijn waterbed is lek, wat nu?

Heeft u een vraag of dringend probleem met uw waterbed, bijvoorbeeld een lek? Dan kunt u ons zeven dagen in de week bereiken op het nummer 0511-482750, van 7:00 tot 22:00 uur. Voor 10:00 uur gebeld, zelfde dag hersteld!


Ten eerste: blijf kalm, want het water spuit er niet uit. Pas als er druk op de matras komt, zal het water er iets sneller uit het lek gaan druppelen. een lek lijkt vaak erger dan het is. Het water kan niet aan de onderkant komen door de natuurlijke opwaartse druk van het water, en dus gaat het slechts rondom de waterzak zitten.
 
Heeft u een lek waterbed, dan kunt u het beste meteen proberen het gaatje te vinden. Voor ons is dat ook van belang, omdat we u zo het snelst kunnen helpen. Laat het waterbed niet leeglopen, want dan is het veel moeilijker om het gaatje te zoeken. Het opsporen van het lek doet u door handdoeken rondom het watermatras te stoppen – tussen veiligheidsvoering en matras – om zoveel mogelijk water ertussenuit te halen. U kunt de matras beter niet omhoogtrekken, want dan krijgt het water wél de kans om eronder te komen. Meestal lijkt het alsof het lek aan de onderkant zit, maar in 99 procent van de gevallen is dat niet zo. Daar kan namelijk niets scherps bij komen wat een lek kan veroorzaken.
 
Als u de matras droog heeft gemaakt door middel van het plaatsen van de handdoeken, dan kunt u druk uitoefenen op de matras om te ontdekken waar het lek in het waterbed zit. Check goed de zijkanten en de hoeken van de matras. Wanneer u het lek gevonden heeft, kunt u een plaksetje verkrijgen bij ons hoofdkantoor of bestellen via de website (zie de waterbed onderdelen-pagina). U kunt ons natuurlijk ook altijd raadplegen voor vragen of hulp van een monteur.