ideal webshop verzending
logo pand

Veel gestelde vragen


Hoe zit het met verhuizen van het waterbed?

Een waterbed zelf verhuizen is goed mogelijk, maar is niet geheel vrij van risico’s. Het matras moet goed vacuüm gezogen worden – en dus niet alleen vrij van water maar ook vrij van zuurstof – om de materialen aan de binnenkant van het matras goed vast te laten liggen. Als de binnenkant los raakt (door het bed met de tuinslang te laten leeglopen bijvoorbeeld), krijgt u dat niet meer goed en kunt u de zak wegdoen, want dit zorgt voor een slechte lighouding. Het is daarom belangrijk dat het goed gebeurt. U heeft dan ook twee opties:

  • De eerste optie is om bij ons een vacuümpomp te huren, die de watermatras binnen 45 minuten leegzuigt. Dan is de zak helemaal plat, en dat betekent dat de stabilisatielagen in de matras op hun plaats blijven, en dat het niet te zwaar is om te tillen. Het is heel goed zelf te doen, en uiteraard zullen wij instructies geven, maar het risico blijft wel voor uzelf. De garantie vervalt namelijk bij zelf verhuizen. U kunt telefonisch de pomp reserveren en de kosten ervan zijn €17,50 per dagdeel.

De tweede optie is dat u het hele bed door ons laat verhuizen. Zo blijft u alle garanties behouden. De kosten hiervoor zijn hoger, en zijn ook afhankelijk van wat u voor waterbed heeft en waar het naartoe moet, maar u hoeft zich verder niet zelf over het bed en de risico’s te bekommeren. U kunt hiervoor een afspraak maken via de service en planning. Ons telefoonnummer kunt u op onze pagina gewijd aan service en garantie vinden.Wat te doen bij een lek waterbed?

Ten eerste: blijf kalm, want het water spuit er niet uit. Pas als er druk op de matras komt, zal het er iets sneller uit gaan druppelen. Het lijkt vaak erger dan het is. Het water kan niet aan de onderkant komen door de natuurlijke opwaartse druk van het water, en dus gaat het slechts rondom de waterzak zitten.
 
Heeft u een lek waterbed, dan kunt u het beste meteen proberen het gaatje te vinden. Voor ons is dat ook van belang, omdat we u zo het snelst kunnen helpen. Laat het bed niet leeglopen, want dan is het veel moeilijker om het gaatje te zoeken. Het opsporen doet u door handdoeken rondom het watermatras te stoppen – tussen veiligheidsvoering en matras – om zoveel mogelijk water ertussenuit te halen. U kunt de matras beter niet omhoogtrekken, want dan krijgt het water wél de kans om eronder te komen. Meestal lijkt het alsof het gaatje aan de onderkant zit, maar in 99 procent van de gevallen is dat niet zo. Daar kan namelijk niets scherps bij komen.
 
Als u de matras droog heeft gemaakt door middel van het plaatsen van de handdoeken, dan kunt u druk uitoefenen op de matras om te ontdekken waar het water vandaan komt. Check goed de zijkanten en de hoeken van de matras. Wanneer u het lek gevonden heeft, kunt u een plaksetje verkrijgen bij ons hoofdkantoor of bestellen via de website (zie de waterbedonderdelen-pagina). U kunt ons natuurlijk ook altijd raadplegen voor vragen of hulp van een monteur.Wat zijn de voordelen van een waterbed?

Doordat de matras gevuld is met water, ontstaat er een perfecte mal van uw lichaam als u op het bed gaat liggen; alle uitstekende delen (schouders, heupen, etc.) krijgen de ruimte en alle holtes (rug, zij, knie, etc.) worden opgevuld. De drukpunten verdwijnen, dus kan het bloed goed circuleren en worden er geen bloedvaten bekneld. Vanwege de opwaartse kracht van het water krijgt u overal de nodige tegendruk; doorliggen is hierdoor onmogelijk. Dit alles zorgt voor een ontspannen houding, waardoor u pas écht kunt uitrusten.
 
Omdat u met uw lichaam het water niet kunt verwarmen, wordt dit gedaan met een verwarmingselement onder de matras. Dit betekent ook dat uw bed te allen tijde een behaaglijke temperatuur heeft. Het waterbed wordt altijd ingesteld op 27°C. Dat klinkt heet, maar dit is wetenschappelijk gezien de beste temperatuur voor uw lichaam in rust. Deze temperatuur is perfect voor in de winter, maar voelt in de zomer juist heerlijk koel aan. Dat komt doordat de buitenlucht dan warmer is dan het bed.
 
Wat ook een groot pluspunt is, is dat een waterbed voor iedereen persoonlijk in te stellen is. Met een beetje water erbij of juist eruit past u de ligging precies aan op uw lichaam. Zou u bijvoorbeeld van gewicht veranderen, dan stelt u het heel simpel even bij.
 
Allerlaatst noemen we de hygiëne van het waterbed, zeker ook een mooi voordeel. Tegenwoordig worden er bij de betere merken onderdekens gebruikt die wasbaar zijn op 60°C in de eigen wasautomaat. Zo kunt u ze om de zes tot acht weken een wasbeurt geven. Zeker voor mensen met allergieën is dit ideaal. De afvalstoffen van het lichaam kunnen niet in de watermatras trekken zoals wel bij gewone matrassen het geval is, en blijven dus op de matras van afneembaar vinyl liggen – zo met een vochtig doekje te reinigen. Kortom: alles lekker schoon en fris!