Veel gestelde vragen/probleemoplosser

Wat zijn de voordelen van een waterbed?
Wat te doen bij een lek waterbed?
Hoe zit het met verhuizen van het waterbed?


* Wat zijn de voordelen van een waterbed?

- Doordat er gewerkt wordt met een vloeistof, ontstaat er een perfecte mal van uw lichaam; alle "uitstekende" delen (schouders, heupen )krijgen de kans om goed weg te komen, en alle holtes (rug, zij, knie) worden opgevuld. De drukpunten (afgeknelde bloedvaten) verdwijnen, dus het bloed kan goed circuleren, en dat zorgt voor een ontspannen houding, waardoor u pas echt kunt uitrusten. - Vanwege de opwaartse kracht van het water krijgt u overal de nodige tegendruk; "doorliggen" is ook niet mogelijk hierdoor. - Omdat u het water met uw lichaam niet kunt verwarmen, moet dat voor u gedaan worden. Het waterbed wordt altijd ingesteld op 27°C ; klinkt heet, maar dit is medisch berekend de beste temperatuur in een rustpositie (en voor iedereen dus 10 graden onder de eigen lichaamstemperatuur). De warmte is heerlijk voor in de winter, maar ook lekker koel voor in de zomer. Dat komt doordat de buitenlucht dan warmer is dan het bed. Die temperatuur ontspant ook de spieren en zorgt ervoor dat het transpiratievocht weer goed verdampt wordt. - Wat zeker ook een groot pluspunt is, is dat u met een beetje water erin of eruit altijd in de juiste houding kunt komen te liggen. En daarmee is het waterbed dus voor een ieder persoonlijk in te stellen. Zou u bijvoorbeeld van gewicht veranderen, dan stelt u het heel simpel even bij. - Als laatste, maar absoluut niet het minst belangrijke, is de hygiëne op het waterbed. Tegenwoordig worden er bij de betere merken tijken gebruikt die wasbaar zijn op 60°C en ook in de eigen wasautomaat (5kg.) passen. Dan kunt u ze ook om de 6 tot 8 weken een wasbeurt geven. Zeker voor mensen met allergieën is dit ideaal. De afvalstoffen van het lichaam kunnen niet in de watermatras trekken, en blijven dus op de vinyl liggen; dit is gemakkelijk af te nemen met een vochtig doekje. Kortom: alles lekker schoon en fris!


* Wat te doen bij een lek waterbed?

Ten eerste: blijf kalm, het water spuit er niet uit. Pas als er druk op de matras komt, zal het eruit gaan druppelen. Het lijkt vaak erger dan het is. Het water kan niet aan de onderkant komen door de druk van het water, dus gaat het rondom de waterzak zitten. Mocht het voorkomen dat uw bed lek raakt, dan kunt u het beste gelijk proberen het gaatje te vinden. Voor ons is dat ook van belang, omdat we u zo het snelst kunnen helpen. Laat niet het bed leeglopen, want dan is het veel moeilijker om te zoeken. Het opsporen doet u door handdoeken rondom het watermatras te stoppen, om zoveel mogelijk water ertussen weg te halen. U kunt beter de matras niet optrekken, want dan krijgt het water wèl de kans om eronder te komen. Meestal lijkt het, dat het gaatje ook aan de onderkant zit, maar in 99% van de gevallen is dat niet zo! Daar kan namelijk niets bijkomen. Als het droog is kunt u druk uitoefenen op de matras om te zien waar het water wegkomt. Kijk goed de zijkanten en de hoeken na. Wanneer u het gevonden heeft, kunt u sowieso een plaksetje afhalen in een van onze filialen. Als het gaatje op een vlak stukje vinyl zit kunt u het plakken, en laat het nooit weer los. In (evt.) andere gevallen kunt u ons natuurlijk ook raadplegen.


* Hoe zit het met verhuizen van het waterbed?

Een waterbed zelf verhuizen is goed mogelijk, echter niet geheel vrij van risicos. het matras moet goed vacuum gezogen worden, om de binnen kant vast te houden. Wanneer de binnenkant los raakt (door het bed met de tuinslang te laten leeglopen bijvoorbeeld), krijgt u dat niet meer goed en kunt u de zak wegdoen, want dit zorgt voor een slechte lighouding. Het is daarom belangrijk dat het goed gebeurd. U heeft daarom twee opties: - U kunt bij ons een vacuüm pomp huren, die de watermatras binnen 3 kwartier leegzuigt. Dan is de zak helemaal plat, en dat betekentdat de stabilisatielagen in de matras op zijn plaats blijven, en dat het niet te zwaar is om te tillen. Het is heel goed zelf te doen, en uiteraard zullen wij instructies geven, maar het risico blijft wel voor uzelf, want de garantie vervalt bij zelf verhuizen. U kunt telefonisch de pomp reserveren. De kosten zijn €17,50 per dagdeel. - De 2e optie is dat u het hele bed door ons laat verhuizen. Zo blijft u ook de garanties behouden. U kunt daarvoor een afspraak maken met de service & planning. Het telefoonnummer en de openingstijden kunt u bovenaan deze site vinden bij service & garantie. De kosten hiervoor zijn hoger, en dat is ook afhankelijk van wat u voor waterbed heeft en waar het naartoe moet, maar u hoeft zich verder niet over het bed en/of de risico’s te bekommeren
* Wat kan ik doen aan de naad tussen mijn matrassen?

< terug | ^ naar boven